Upplev djuren och naturen i Afrika

Södra Tanzania

Selous

Det största av Tanzanias nationalparker. Här finns världens största samling av elefanter – uppskattningsvis 65.000. Selous är en blandning av grässtäpp och träskmark där möjlighet ges att åka runt med båt. Ett antal bra lodger står till ditt förfogande.

Mikumi

Ca 3.230 km2 stor nationalpark. Den ligger ca 4 timmar bilfärd från Dar-Es-Salaam och lämpar sig alltså väl att besöka om man utgår från Dar. Här kan du se gnuer, zebra, lejon, elefant och i stort sett alla andra vilda djur. Här finns också stor möjlighet att se eland – den största av alla antiloper.

Ruaha

Ruaha ligger mitt i Tanzania och är relativt otillgänglig. Detta gör att den inte är så välbesökt och lämpar sig för den som vill ha en park ”för sig själv”. Lämpligast är att flyga hit. Det finns landningsbanor mitt i parken i närheten av lodgerna. Djurmässigt så erbjuds även här det mesta med framförallt stora elefanthjordar.

Katavi National Park

Är känt för sina stora hjordar med bufflar, men även Tanzanias största populationer av krokodiler och flodhästar. Nationalparken genomkorsas av Katuma floden och här finns också sjöar som uppstår under regnsäsongen.

Udzungwa Mountains National Park

Ett stycke unik natur med regnskog på bergsluttningarna. Här finns en del endemiska arter och området nämns ibland tillsammans med Galapagosöarna.