Upplev djuren och naturen i Afrika

Safari med barn

Vi uppmuntrar att barn skall får uppleva djuren och naturen i Afrika! Många frågar hur det fungerar – nedan vill vi dela med oss några av våra erfarenheter och tankar beträffande safari och barn. De flesta barn är väldigt intresserade av djur och natur. Att presentera vilda djur för barn är en upplevelse som de bär med sig hela livet.

Innan resan, läs gärna tillsammans med dina barn om vilda djur; om floran och faunan i Afrika. Lämna aldrig barn obevakade i en nationalpark eller någonstans där det finns betesdjur. Där det finns zebra, gazelle och gnun etc, kan det finnas lejon och leoparder! Rovdjur, inklusive vilda katters instinkt, är att angripa den svagaste individen.

Låt inte dina barn sova i ensamma i tält. En förälder bör sova tillsammans med barnen om de vaknar på natten och måste lämna tältet för att använda toaletten. Om ett barn blir sjuk under natten kommer de att lämna tältet för att hitta sina föräldrar.

För att få ut mest av resan, är vår rekommendation är alltid att anlita guide / chaufför; detta gäller speciellt då man reser med barn! Då kan man anpassa resans längd och ta pauser enligt vad som passar sällskapet.

Viktigt att planera din safari så att du kan njuta av den tid du spenderar med dina barn. Ta lagom långa rutter och pausa tillräckligt ofta för att få ut mest av resan!

Vi skräddarsyr resor - allt enligt sällskapets behov! Berätta gärna om era tankar så hjälper vi att lägga upp ett program som passar era önskemål!