Upplev djuren och naturen i Afrika

Norra Tanzania

Arusha, där vår samarbetspartner har sitt huvudkontor och bilpool, ligger cirka 2 timmars bilresa från nationalparkerna Tarangire och Lake Manyara. Till Ngororongoro och Serengeti tar det ytterliggare någon timme. I dessa parker har Du möjlighet att se Afrikas alla stora djur.

Serengeti

Serengeti är stort som Dalarna och är känt för sina enorma mängder djur. Man uppskattar att det rör sig ca en miljon gnuer och 600.000 zebror här. Givetvis följer lejon, leoparder och geparder med dessa flockar. I Serengeti bor du helst på lodger inne i nationalparken. Dessa ställen är de enda där du får stanna och gå ur bilen! Serengeti nationalpark grundades 1951 och har sedan dess varit ”tömd” på människor.

Ngorongoro

Ngorongoro kratern är ett helt unikt naturskyddsområde i norra Tanzania som gränsar till Serengeti nationalpark i väster och Östafrikanska riftsystemet i öster och upptar en yta på dryga 8 000 km2. År 1979 upptogs på naturskyddsområdet på Unescos världsarvslista. Ngororongoro kratern är omgärdad av relativt höga berg som innesluter djur. Inne i kratern, som är ca 270 kvadratkilometer stor, finns en enorm bredd av arter; totalt ca 30.000 vilda djur. Här har du mycket stor möjlighet att se bl a noshörning, elefant, lejon, buffel och en mängd andra djur.

Det finns inga lodger nere i kratern men vi kan erbjuda flera olika alternativa lodger på kanten till kratern. Den geografiska formationen gör att Ngorongoro har ett något svalare och fuktigare klimat än angränsande Serengeti.

Lake Manyara

Lake Manyara Nationalpark ligger på kanten mot den förkastning som kallas Rift Valley. På sluttningen ner mot ”Lake Manyara” finns det regnskogsliknande landskap med mycket apor, babianer och andra djur. Ner mot sjön glesnar skogen och här kan du se strutsar, antiloper, lejon, zebra, vildsvin och giraff. Nere vid sjön rör sig flodhästarna och flamingos i stora flockar. Detta är en av de mindre nationalparkerna i Tanzania och vi rekommenderar att du stannar till här någon timme på din väg till Ngorongoro/Serengeti.

Tarangire

Tarangire national park ligger ca 2 timmars bilfärd från Arusha. Nationalparken är berömd för sina många och stora elefanter, men här finns också alla andra djur du kan förvänta dig att se i Tanzania. Den ca 2.600 kvadratkilometer stora nationalparken är minst besökt av de stora parkerna och efter Ngorongoro har den högst djurkoncentration. Floden Tarangire flyter genom parken och ger utsökta möjligheter till fågelskådning.