Upplev djuren och naturen i Afrika

Våra upplägg & bästa tiden att resa

Enbart Safari

3-10 dagar, beroende på hur mycket du vill se och hur mycket tid du har. På 3 dagar hinner du med 1 dag i Ngorongoro och 2 dagar i Serengeti, om du tar ett litet flygplan tillbaks till Arusha.

Kilimanjaro

Bestig Afrikas högsta berg, 5.895 m. Turen i sig tar ca 6 dagar totalt (för att du ska kunna anpassa din syreupptagningsförmåga). Kan med fördel kombineras med safari och/eller Zanzibar.

Safari kombinerat med Zanzibar

5 dagar safari, 4 dagar Zanzibar. Sammanlagt 12 dagar inklusive resdagar. Perfekt om man vill åka hela familjen under höst- eller sportlov.

7 dagar safari och 6 dagar Zanzibar. Perfekt om du har lite mer tid på dig, exempelvis över jul- och nyårshelgerna.

Bästa tidpunkten för att resa

Safariåret delas in i Low-Season, High-Season samt Peak-Season. Säsongerna indelas på basen av efterfrågan och regnperioder. Generellt rekommenderar vi att åka under såkallad ”High-Season” alternativt under ”Peak-season”; det vill säga då det inte är regnperiod. Naturligtvis kan inte vi ge några garantier om ”vädrets makter”. Även under högsäsong kan så kallade ”short-rains” förekomma men dessa stör inte resan, tvärtom det kan vara uppfriskande med små korta regnskurar.

Low-season

April till mitten av juni. Det regnar mycket under denna tid, vilket omöjliggör färder med jeep på vägarna. Lodgerna håller stängt.

High-season

High-Season är Mars och November, normalt sett brukar höstlovet infalla under denna period. Under denna tid är det oftast bra väder och inte alltför mycket turister. Hotellen och lodgerna är något billigare. Detta är en utmärkt tidpunkt att åka på safari, skillnaden är främst att det är fler turister under peak-season. Mängden vilt och djur är densamma under både high och peak-season.

Peak-season

Mitten av juni till början av november samt från mitten av december till slutet av februari är ”peak-season”. Bra väder, mycket vilt samt fler turister gör att hotellpriserna är som högst dessa tidpunkter. Allra högst är priserna för lodger och flyg från mitten av december till mitten av januari. Vi har haft många resenärer som rest under höstlovet (vanligen under vecka 44/45). Bokar man flyg med god framförhållning kan man få riktigt bra priser. Vi tipsar gärna om flygbolag och destination.